Kulinarični natečaj za osnovnošolce, srednješolce, odrasle kuharske navdušence in gostince.
Zavod za turizem Pivka v sodelovanju s Skupino Pivka-Delamaris vabi k sodelovanju na vseslovenskem kulinaričnem natečaju, namenjenem vsem, ki radi ustvarjajo v kuhinji in cenijo kakovostne lokalne sestavine. V središču ustvarjalnega izziva stojita piščanec in ribe Skupine Pivka-Delamaris.
Prijave so odprte od 01. aprila do 01. julija 2025.
Slavnostna razglasitev zmagovalcev bo na dogodku Okusi Pivke 2025, 14. septembra 2025.
KAKO SODELOVATI?
Vsaka prijava mora vsebovati:
- Inovativen recept, ki vključuje surovine Skupine Pivka-Delamaris (piščanec, ribe)
- Predstavitev priprave in fotografijo končne jedi v enem izmed naslednjih formatov:
- Word dokument s fotografijami
- Videoposnetek (brez časovne omejitve)
- PowerPoint predstavitev
- Drugi izbrani format
Oddaja prijave:
Preko Google obrazcev, povezava je dostopna spodaj.
OCENJEVANJE IN NAGRADE
Strokovna tričlanska komisija bo prejete recepte ocenjevala po spodnjih kriterijih:
- Ustvarjalnost in inovativnost recepta.
- Poudarek na uporabi lokalnih sestavin Skupine Pivka-Delamaris.
- Vizualna in vsebinska kakovost predstavitve.
- Izvedljivost recepta v praksi.
Nagrade:
- Praktične nagrade in priznanja za najboljše tri v vsaki kategoriji
- Zmagovalni recepti bodo vključeni v ponudbo izbranih restavracij Zelenega krasa v letu 2026
- Gostinci prejemniki glavne nagrade bodo deležni dodatne promocije znotraj turistične ponudbe regije
OBRAZEC ZA PRIJAVO -> TUKAJ
