28.

junij, 2024

Več kot je zahtevano od nas

“Po svetu se krepijo pozivi in ukrepi za zmanjšanje uporabe vseh razredov medicinsko pomembnih antibiotikov pri živalih, ki se vzrejajo za proizvodnjo hrane. Pivka smo prvi proizvajalec mesa v Sloveniji s skrbno rejo 100 % brez uporabe antibiotikov.”

To je naš prispevek k ohranjanju zdravja naravnega ekosistema in družbe

Pivka je prvi proizvajalec mesa v Sloveniji z mednarodnim certifikatom »Vzrejeno brez antibiotikov ANTIBIOTIC FREE STP 080«, ki označuje meso in izdelke. Na podlagi podrobnega pregleda celotnega procesa naše proizvodnje od valilnice, do vseh rejcev in končne proizvodnje ga je Pivki podelila zunanja strokovna organizacija DNV.

Certifikat potrjuje, da piščanci Pivka v celotnem času reje niso prejeli nobene vrste antibiotika. Več o trajnostni zavezi Skrbne reje v reviji Dobra izbira. Brez dvoma.

Zaveza za Skrbno rejo 100% brez antibiotikov je za nas velikega pomena. Daje nam priložnost, da javno, dokazano in transparentno pokažemo tisto, kar smo vedeli že od nekdaj – da smo v Pivki od svojih začetkov dalje zavezani kakovosti. Je rezultat naše odločitve, da delamo več kot je zahtevano od nas. 

SKRBNA REJA 100 % BREZ ANTIBIOTIKOV

V Pivki smo že od nekdaj usmerjeni v zagotavljanje zdravja naših živali. Svojo tehnologijo reje smo skozi desetletja danes pripeljali do ravni, ko zdravljenja piščancev Pivka z antibiotiki praktično niso potrebna. 

“Skrbna reja 100% brez antibiotikov je rezultat dolgoletnega tesnega partnerskega sodelovanja med različnimi strokovnjaki –  tehnologi Pivke, Pivkinimi rejci, lokalno kmetijsko zadrugo in veterinarsko službo, ki temelji na zaupanju, iskrenosti in skupnem cilju – živalim zagotavljati zdravo okolje ter optimalne pogoje za rast in razvoj.

mag. Janez Rebec, predsednik uprave

Piščančje meso je sestavni del naših tedenskih jedilnikov. Pri njegovi izbiri nam je kakovost pomembna. Piščance Pivka iz skrbne reje 100% brez antibiotikov lahko prepoznate po posebni oznaki.  Na voljo so na prodajnih mestih po celi Sloveniji, saj verjamemo, da je prav, da so tovrstni izdelki dostopni vsakomur

Dobro je vedeti

Ključni poudarki:

  • Odpornost mikrobov na protimikrobna zdravila je eno izmed največjih globalnih zdravstvenih tveganj.
  • Smo prvi in edini proizvajalec mesa v Sloveniji z mednarodnim certifikatom “Vzrejeno brez antibiotikov ANTIBIOTIC FREE STP 080” tudi za izdelke.
  • Z izbiro mesa z oznako Skrbna reja 100% brez antibiotikov je lahko vsakdo brez dvoma, da je izbral dobro zase, svoje najbližje, družbo in okolje.
Na seznam novic