O skupini

Skupina Pivka – Delamaris je živilsko predelovalno podjetje – 100% slovenski lasti, stabilno in razvojno naravnano. Prizadeva si za samooskrbo Slovenije in širitev izdelkov po vsem svetu. Je vrhunski ponudnik piščančjega mesa, že pripravljenih piščančjih in ribjih jedi. Pri  proizvodnji daje prednost zagotavljanju zdrave, varne in okusne hrane.

Proizvodni kapital

Najboljše stvari nastajajo v ravnovesju. Narave in človeka. Zemlje in vode. Skupnosti in posameznika. Tradicije in novih znanj. Veščin, ki se prenašajo iz roda v rod in novih tehnologij,ki kažejo pot naprej.

Najboljše stvari so plod predanega dela.

4

podjetja

50

rejcev piščancev

3

specializirani proizvodni obrati prehranskih izdelkov

1

tovarna krmil

8

prodajaln

2

laboratorija

Naše blagovne znamke

Naše blagovne znamke so sinonim za zdrave, naravne in inovativne prehranske izdelke vrhunske kakovosti, ki s svojo praktičnostjo in trajnostjo prispevajo k boljšemu življenju

Vaš partner za razvoj in proizvodnjo

Iščete pogodbenega proizvajalca za mesne, ribje ali rastlinske prehranske izdelke? Podpiramo vas od razvoja do končnega izdelka..

Preberi več

Poslanstvo

V sodelovanju z naravo izdelujemo zdrave in inovativne prehrambene izdelke vrhunske kakovosti. Aktivnemu potrošniku zagotavljamo kulinarični užitek ob vsakodnevnem prihranku časa.

Usmerjeni smo v zagotavljanje varnih, okusnih in visoko kakovostnih izdelkov, ki izpolnjujejo pričakovanja naših strank.

Naše vrednote

Zrelost & Znanje

Na podlagi več kot 65-letne tradicije v pridelavi in predelavi perutnine ter na temelju 145 letne tradicije proizvodnje ribjih izdelkov nenehno nadgrajujemo svoje strokovno znanje. Naši izdelki temeljijo na preverjenih postopkih in izkušnjah, kar zagotavlja vrhunsko kakovost in zanesljivost.

Inovativnost

Nenehno razvijamo nove izdelke in programe in iščemo nove načine za izboljšanje naših proizvodov. Prvi v Sloveniji smo ponudili paniran program, piščančje meso z omega 3 maščobnimi kislinami in selenom. Prvi smo na Slovenskem trgu zagotovili meso in izdelke iz reje 100% brez antibiotikov ter ribje solate z žitaricami.

Skrbnost

Zavezani smo k zagotavljanju najvišjih standardov varnosti in kakovosti na vsakem koraku proizvodnje. Poseben poudarek dajemo trajnostnim praksam, s katerimi varujemo okolje in podpiramo naše skupnosti. Naša zaveza vključuje skrbno rejo ter odgovornost do zaposlenih, partnerjev, kupcev in drugih deležnikov.

Povezanost

Sodelovanje z našimi zaposlenimi, dobavitelji in kupci temelji na zaupanju in spoštovanju. Smo močno povezani s svojo lokalno skupnostjo in ustvarjamo nova delovna mesta ter podpiramo razvoj regije.

Pogum

o velikem požaru leta 1996 smo podjetje obnovili in ga še okrepili, kar dokazuje našo neustrašnost pri premagovanju izzivov. Z vključitvijo Delamarisa in ohranitvijo degradiranega območja nekdanjega MIP-a smo poskrbeli za trajnostni razvoj. Z drznostjo in odločnostjo uvajamo nove tehnologije in tržne pristope, tudi ko je potrebno sprejemati težke in prelomne odločitve.

Vztrajnost

Kljub zgodovinskim vzponom in padcem zaradi vojn, požarov in zapiranja trgov smo vedno ohranili svojo predanost kakovosti in rast. Vztrajno gradimo stabilno prihodnost s trajnostnimi investicijami in inovativnimi pristopi v vseh delih poslovanja.

Strategija rasti

“Želimo biti specialisti. Pred desetletjem smo imeli le eno tovarno prehranskih izdelkov, zdaj imamo tri. Vsaka je specializirana za svoj program: na Kalu pri Pivki je močen obrat za sveže meso, v Kromberku pri Novi Gorici se razvija center mesnih izdelkov, imamo še tovarno konzerv, ki ima lepo prihodnost.”

mag. Janez Rebec

Predsednik uprave

Politika kakovosti

Predani smo kakovosti. Strogo sledimo predpisom in ostalim standardom. Sodelujemo s preverjenimi dobavitelji, ki zagotavljajo surovine in storitve. Usmerjeni smo v zagotavljanje varnih, okusnih in visoko kakovostnih izdelkov, ki izpolnjujejo pričakovanja naših strank.

Varnost in zdravje potrošnikov

Zagotavljamo varne izdelke skladno z najvišjimi standardi. Vzpodbujamo kulturo varne hrane.

Stalno izboljševanje

Neprestano sledimo trendom in razvoju tehnologije, da bi zagotovili kakovostne in raznovrstne izdelke ter storitve.

Skrb za okolje in družbo

Zavzemamo se za etično, družbeno odgovorno in trajnostno poslovanje. Zmanjšujemo negativen vpliv na okolje in skupnost.

Sodelovanje

Prizadevamo si za dolgoročne odnose, ki temeljijo na skupnih vrednotah.

Zadovoljstvo potrošnikov

Posvečamo se razumevanju potreb in pričakovanj kupcev za zagotavljanje visoke ravni zadovoljstva.

Strokovno usposabljanje, razvoj in skrbnost drug do drugega

Ustvarjamo pozitivno delovno okolje. Nenehno se izobražujemo, da smo kos izzivom in zahtevam odličnega poslovanja.

Sledljivost in transparentnost

Zagotavljamo sledljivost, pristnost in transparentnost v celotnem proizvodnem procesu.

Standardi in certifikati

Skrbna reja – 100% brez antibiotikov

Izbrana kakovost – Slovenija

IFS Food Bereau Veritas

Družbeno odgovorno podjetje

Kot pomemben zaposlovalec v regiji smo odgovorni za ustvarjanje ugodnega okolja za razvoj zaposlenih, rejcev in naših partnerjev. V proizvodnji varnih prehrambenih izdelkov uresničujemo najvišje standarde in gradimo pozitiven odnos potrošnikov do lokalne hrane. Z vsakodnevnih trajnostnim delovanjem prispevamo k ohranjanju narave.

Trajnost

Trajnostna naravnanost

Skupina Pivka – Delamaris kot pomemben zaposlovalec v regiji celostno prispeva k razvoju ugodnega življenjskega in poslovnega okolja. S trajnostno naravnano proizvodnjo, ki vključuje prvovrstne lokalne rejce in dobavitelje ter izgradnjo obnovljivih virov energije prispeva k ohranjanju narave. Velik pomen daje ohranjanju lokalnih živilskih izdelkov in samooskrbi.

2018

Obnova in razvoj degradiranega območja – obrata nekdanje Mesne industrije Primorske (MIP) pri Novi Gorici.

Časovnica

2009

Pivki perutninarstvu d.d., ki je bilo ustanovljeno leta 1959 se v letu 2009 pridruži Delamaris d.o.o. – svetovno znano podjetje s tradicijo od leta 1879. To je začetek skupne zgodbe Skupine Pivka – Delamaris.

Z združevanjem znanj na področju proizvodnje mesnih in ribjih izdelkov, smo ustvarili čvrst sistem, ki uspešno pozicionira, zastopa in nadgrajuje blagovne znamke in izdelke na številnih, kulturno in kulinarično raznolikih trgih.

2014

Proizvodnja ribjih konzerv se preseli v novo zgrajen, sodoben objekt za predelavo ribjih izdelkov na lokaciji Kal pri Pivki, ki omogočajo boljše delovne pogoje in razvoj proizvodnje. Skupina Pivka – Delamaris tako deluje na isti lokaciji, ustvarja sinergije, ohranja tradicionalne izdelke in razvija nove ter investira v ohranjanje odličnih blagovnih znamk.

2018

Skupina kupi in obnovi degradiran proizvodni obrat za mesne izdelke nekdanje Mesne industrije Primorske (MIP) pri Novi Gorici. V prostorih pridobi nove površine tudi sestrska družba Kras d.o.o., skupnega lastnika Jata Emona. Specializiran obrat za mesne izdelke omogoča širitev, rast in razvoj ter sodelovanje dveh uspešnih živilskih podjetij.

2023

Skupina dobi posebno priznanje za Naj živilsko podjetje, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije in časopis Finance. Nagrajena je bila prodornost več področjih: zaradi zaveze za Skrbno rejo 100% brez antibiotikov, razvoja inovativnih ribjih solat, postavitve sončnih elektrarn na več lokacijah in uspešne prodornosti na novih trgih.

2009

2014

2018

2023

Bodite obveščeni o novicah in vpogledih iz industrije.

Naročite se na priložnostne brezplačne novice, ki jih pošiljamo ob pomembnih dogodkih in dosežkih.

    1

    Raziskujte skupino