• Domov
  • Novice
  • Njami z nagrado za inovativna živila Inštituta za nutricionistiko

5.

februar, 2025

Njami z nagrado za inovativna živila Inštituta za nutricionistiko

Inštitut za nutricionistiko je že enajsto leto zapored podelil nagrade za inovativna živila, s katerimi spodbuja razvoj prehransko kakovostnih in trajnostnih izdelkov. V kategoriji konzerviranih živil sta letos prestižno priznanje prejela tudi dva naša Njami izdelka – Njami piščančja in Njami Veggie solata Mexicana.

Predsednik uprave skupine Pivka – Delamaris, mag. Janez Rebec, je ob prejemu nagrade
poudaril: »Izdelki so plod anket, raziskav in tudi sodelovanja s trgovci, ki nam zagotavljajo
povratne informacije. To seveda zahteva znanje, vlaganja in pogum. Izdelke razvijamo z
lastnim znanjem. Na to smo prav posebej ponosni. Brez dobre recepture in dobrega
produkta ne moreš uspeti. Njami Piščančja in Veggie solata kažeta rezultate sodelovanja
Pivke in Delamarisa. In tudi strokovna komisija je prepoznala kakovost in inovativnost naših
izdelkov.«

Posnetek prireditve: https://www.youtube.com/watch?v=t9KixLbo4vQ

Res smo ponosni!

To je že tretje leto, ko je naša skupina prejela prestižno nagrado za Inovacijo Inštututa za nutricionistiko Slovenije. Hvala, ker prepoznate in cenite naše delo!

NJAMI – KAKOVOST, KI NAVDUŠUJE STROKOVNJAKE IN POTROŠNIKE

Nagrajena Njami Piščančja in Njami Veggie solata Mexicana sta rezultat domačega razvoja in proizvodnje. Izdelka predstavljata popoln, že pripravljen obrok, ki izstopa z naslednjimi lastnostmi:

  • Vir beljakovin in prehranskih vlaknin: Solati združujeta visokokakovostno piščančje meso ali rastlinske trgance iz sojinih beljakovin z raznovrstno zelenjavo.
  • Raznovrstna zelenjava: Mešanica rdečega fižola, korenja, koruze in rdeče paprike zagotavlja hranljivost in poln okus.
  • Polnovreden obrok na poti: Solati sta priročni za uživanje kadarkoli in kjerkoli, še posebej za aktivne posameznike.
  • Slovenski izdelek: Njami solati sta rezultat domačega razvoja in proizvodnje, kar zagotavlja nadzorovano kakovost in sledljivost.

Inovacije, odprtost za spremembe in povezovanje lahko prinesejo uspeh na dolgi rok, je izpostavil prvi mož skupine Pivka – Delamaris.

Na podelitvi inovacije 5. februarja v Ljubljani.

IZDELKI, PRILAGOJENI SODOBNEMU ŽIVLJENJU

Strokovna komisija z Inštituta za nutricionistiko je v obrazložitvi nagrade izpostavila, da konzervirani solati Mexicana Pivke perutninarstva predstavljata odlično izbiro za sodobnega potrošnika. Poleg hranljivosti sta privlačni zaradi rahlo pikantnega okusa in raznolikosti sestavin, ki zadovoljijo mesne in rastlinske navdušence.

Njami solate so tudi vizualno privlačne. Nova embalaža s svežim oblikovanjem in priročnim easy peel pokrovom zagotavlja enostavno uporabo, obenem pa izstopa z mladostno podobo, živimi barvami in ilustracijami Njami karakterjev, ki simbolizirajo uživanje v življenju.

SLEDENJE PREHRANSKIM SMERNICAM IN TRENDOM ZDRAVE PREHRANE

Špela Žitko, direktorica marketinga in vodja razvoja pri Pivki d.d., je razkrila, da so pri razvoju izdelkov upoštevali najnovejše trende zdrave prehrane in prehranske smernice. »Cilj je bil ustvariti že pripravljen, polnovreden in hranljiv obrok, ki ustreza potrebam sodobnega, aktivnega potrošnika. Odzivi s trga so odlični, potrošniki pa vedno bolj cenijo praktičnost, kakovost in naravne sestavine,« je poudarila.

ŠIRITEV LINIJE NJAMI IZDELKOV

Njami izdelki že vrsto let navdušujejo s kakovostjo in inovativnostjo. Poleg solat linija vključuje tudi hrenovke in salame v narezku z izboljšano sestavo, ki vsebujejo manj soli, nosijo  certifikat Izbrana kakovost Slovenije ter edinstveno razlikovalno konkurenčna prednost certifikat Skrbna reja 100% brez antibiotikov.

Pivka perutninarstvo je s svojo dolgoletno tradicijo in inovativnostjo znova dokazala, da je slovenska živilska industrija lahko sinonim za kakovost. Njami solate pa niso le obrok – so odgovor na potrebe sodobnega življenjskega sloga, kjer kakovost, okus in praktičnost hodijo z roko v roki.

Brez bedarij, lajf je Njami.

Doc. dr. Anita Kušar, Inštitut za nutricionistiko»Razpis inštituta podjetja spodbuja podjetja k izboljšavam obstoječih in novo razvijajočih izdelkov, kar se kaže tudi pri inovativnih pristopih pri razvoju izdelkov danes. Tako npr. posvečajo večjo pozornost hranilni sestavi, dodajanju sestavin, ki prispevajo k večji vsebnosti prehranskih vlaknin, zelenjave in stročnic ter zmanjševanju vsebnosti soli, sladkorjev in nasičenih maščob. Verjamemo, da je tudi naš projekt pomembno prispeval k temu, da so kruhi slovenskih podjetij, ki skrbijo za razvoj izdelkov z ugodno prehransko vrednostjo, danes manj slani, jogurti pa manj sladki. Obenem je pomembno, da pri tem skrbijo tudi za okusnost izdelkov, saj je prav to ključen dejavnik za všečnost izdelkov pri potrošnikih. V ta namen je v podjetjih potreben precejšen aganžma razvojnikov ter optimizacija tehnoloških postopkov, temelječa na veliko znanja in izkušnjah, ki ga v slovenskih živilskih podjetjih zagotovo ne manjka.«

Najbolj inovativna živila leta 2025, izbrana na razpisu Inštituta za nutricionistiko

Projekt izbora inovativnih živil, ki ga financira Ministrstvo za zdravje, si prizadeva ozaveščati potrošnike o novih in izboljšanih živilih ter hkrati motivirati proizvajalce k razvoju kakovostnejših, bolj trajnostnih izdelkov z ugodnimi vplivi na zdravje in okolje.

Povzetek:

  • Prejeli smo nagrado za inovativnost v skupini konzerviranih živil
  • Nagrada sta prejela Njami piščančja in veggie solata Mexicana
  • Bogatimo ponudbo živil z ugodnejšo sestavo za slovenske potrošnike
Na seznam novic

Bodite obveščeni o novicah in vpogledih iz industrije.

    1

    Raziskujte skupino